Miltä näyttää koulutuksen todellisuus Ukrainassa sodan keskellä, mistä ukrainalaisnuoret ammentavat toivoa ja millaisin ideoin he lähtisivät rakentamaan parempaa tulevaisuutta? Millaisia harjoituksia voi yhdistää dokumentin katseluun, jotta vahvistamme suomalaisnuorten tulevaisuususkoa ja tarmoa toimia?

📅 Torstai 19.9. kello 13–15 dokumentti ja keskustelut; kello 15–16 työpaja: kuinka järjestää dokkarinäytös ja aktivoida yleisöä

📍 Helsinki, Kirjasto Oodi, Kino Regina

🗣 English (työpaja suomeksi/englanniksi)

👥Kenelle: Opettajat ja nuorten kanssa työskentelevät, opiskelijat ja aktiiviset nuoret (15+), sidosryhmät, vaikuttajat ja päättäjät.

Kirkon ulkomaanapuOpettajat ilman rajoja -verkosto ja kumppanimme, dokumentin tekijä, ukrainalainen SavED-säätiö kutsuvat sinut katsomaan WE ARE U -dokumenttielokuvan koulutuksesta sodan keskellä, viidestä ukrainalaisnuoresta, ideoista, toivosta ja tahdosta rakentaa parempi tulevaisuus. Ohessa pääset kuulemaan ja keskustelemaan elokuvan tekijöiden ja nuorten kanssa.

Näytöksen jälkeen on työpaja, jossa kasvattajat ja nuoret pääsevät suunnittelemaan omia näytöksiä ja jakamaan osaamistaan, kuinka näytökseen voi yhdistää toivoa ja toimintaa vahvistavia harjoituksia ja kysymyksenasetteluita. Dokumentti on sovitettavissa esim. englannin tai yhteiskuntaopin opetukseen, oppilaanohjaukseen tai oppilaskunnan, nuorisovaltuuston tai muuhun nuorten toimintaan (ikäsuositus: alkaen 9. luokka/toinen aste)

Tervetuloa! Kutsu mukaan kollega, nuoria tai oppilasryhmä!

Kutsua saa jakaa!

Lisätietoja:

Inka Havanto
Koordinaattori
Opettajat ilman rajoja -verkosto
Kirkon Ulkomaanapu
inka.havanto@kirkonulkomaanapu.fi